GBR85
Distance: 85.7 км
Total Ascent: 4315 м D+
Total Descent: 4315 м D-
ITRA points: 4
Start: 05:00, 28 September 2019
Start: Zlatograd
Final: Zlatograd
Time Limit: 19:00:00
Стартът на К3 Ултра GBR 85km ще бъде даден от центъра на златния град на Родопите - Златоград. Състезателите, избрали най-дългото трасе на маратона GBR, ще започнат движението в югоизточна посока по пътеката, която води до параклис „Св. Атанас“. След това бегачите преминават в трасето на екопътека „Хасидере“, където започва вълнуващо преживяване с невероятни гледки в продължение на 20 км до с. Кушла. Там се намира миражът за всеки състезател - подкрепителният пункт.

След него бегачите ще имат възможността да се насладят на природния феномен Божият мост и скалното светилище Голям Тулпан.
Заредени от магичните места, бегачите ще започнат спускане до с. Добромирци и пресичане на река Върбица. То ще им даде възможност да си отдъхнат преди голямото изкачване през махалите „Загорски“ и „Шипок“ и село Устра. Старинната крепост „Устра“, феномена „Калето“, “Лебедови езера“ допълват колоритността на трасето.

От село Лебед бегачите поемат в посока село Крайна. Там ще пресекат Неделинска река и ще започнат изкачване за билото над село Долен и гр. Неделино до махала Габер.

Състезателите ще се намират на 10 км от финала, които са наситени с редуващи се стръмни спускания и екстремни изкачвания.
Има нещо уникално в трасетата на K3ULTRA GBR и това са последните 5 км, които са обединени за всички дистанции, за да се получи масов финиш.

Големи неща се случват, когато се срещат хора и планини!

Powered by Race-Tracking.com