RATCU Varna 2023
Start: 08:00, 01 April 2023
Start: Golden Sands
Final: Golden Sands
Time Limit: 48:00:00
More information:  Facebook   Event  
Run Around The Clock ULTRA /RATCU/ Varna планинско ултра- бегаческо събитие в България от рода на „LAST MАN STANDING”. Приемайки предизвикателството да участва в RATCU, всеки участник има само две възможности, или да застане сам на върха на почетната стълбичка, или да запише най-изстрадания технически DNF в своята бегаческа кариера.

Целта на всеки участник в RATCU е да пробяга, колкото се може повече обиколки по кръгово трасе /12км, Д+450м/ с пресечен терен в рамките на 2 часа за първата обиколка и с 3 минути по-малко за всяка следваща обиколка.

Всички участници стартират едновременно с масов старт първата обиколка, и след това „ОЦЕЛЕЛИТЕ” всяка следваща обиколка отново заедно с масов старт, точно след контролното време на предходната обиколка. Т.е. първата обиколка стартира в 8:00, втората в 10:00, третата в 11:57, четвъртата в 13:54 и т.н.

„ОЦЕЛЕЛИТЕ” са всички тези бегачи, които са успели да пробягат съответната обиколка в рамките на два часа. Ако някой не се включи в cutoff-a от 2 часа, на която и да е обиколка, и/или не стартира заедно с другите точно на втория час от предходният старт, следва незабавна дисквалификация и отпада от класирането.

Победител е този бегач, който успее да завърши в рамките на контролното време за обиколка, кумулативно една обиколка повече от всички други участници.

Powered by Race-Tracking.com
Privacy policy