RATCU Blagoevgrad 2022
Start: 10:00, 02 April 2022
Start: Elenovo village
Final: Elenovo village
Time Limit: 96:00:00
More information:  Facebook   Event  
----------------------------------------
I. ОПИСАНИЕ НА ФОРМАТА
----------------------------------------
Run Around The Clock ULTRA /RATCU/ е планинско ултра - бегаческо събитие от рода на „LAST MАN STANDING”. Приемайки предизвикателството да участва в RATCU, всеки участник има само две възможности, или да застане сам на върха на почетната стълбичка, или да запише най-изстрадания технически DNF в своята бегаческа кариера.
Вдъхновител на формата е небезизвестният Пирин Галов, който за първи път организира RATCU в Кладница през 2020г.
Целта на всеки участник в RATCU Blagoevgrad е да пробяга, колкото се може повече обиколки по кръгово трасе (11.6 км, Д+490м) по пресечен терен в рамките на 2 /два/ часа за всяка обиколка.
Всички участници стартират едновременно с масов старт първата обиколка и след това „ОЦЕЛЕЛИТЕ” всяка следваща обиколка отново заедно с масов старт, точно два часа след старта на предходната обиколка.
„ОЦЕЛЕЛИТЕ” са всички тези бегачи, които са успели да пробягат съответната обиколка в рамките на два часа. Ако някой не се включи в контролното време от 2 часа, на която и да е обиколка и/или не стартира заедно с другите точно на втория час от предходният старт, бива дисквалифициран и отпада от класирането.
Победител е този бегач, който успее да завърши в рамките на контролното време за обиколка /два часа/, комулативно една обиколка повече от всички други участници.
Ако двама или повече участници завършат в рамките на контролното време еднакъв брой обиколки, не се излъчва победител!
RATCU продължава дотогава, докато по трасето има участник успяващ да пробяга обиколката в рамките на контролното време от два часа.
По трасето на RATCU Blagoevgrad не се толерира, каквато и да е външна помощ, освен в зоната на Старт/Финала. При установяване на външна помощ, следва дисквалификация.
RATCU продължава дотогава, докато по трасето има участник успяващ да пробяга обиколката в рамките на контролното време от два часа.
Използването на щеки е разрешено!
Всички участници приемат на свой риск възможността от всякакви контузии, наранявания, травми, и заявяват, че са физически здрави и декларират, че притежават необходимите умения и качества на планински бегачи за да участват в RATCU.
RATCU Blagoevgrad е безплатно любителско събитие. Всеки участник трябва да се погрижи за своята храна, хидратация и зона за почивка на Старт/Финала. Има ограничена възможност за паркиране на автомобили в района на събитието.
Победителят от RATCU Blagoevgrad ще получи "ЗЛАТЕН БИЛЕТ" за участие в RATCU Кладница.

----------------
II. ТРАСЕТО
----------------
Трасето е дълго 11.5км и набира 490м денивелация, в две изкачвания и спускания. Настилката по трасето е коларски пътища (9.7км), горски пътеки (1.5км) и асфалт (0.4км).
Има изобилие от панорамни гледки към гр. Благоевград, южните склонове на Рила планина, а емблематичният връх Пирин се вижда през почти цялата обиколка. По трасето има 4 източника на вода за пиене с непостоянен характер. Седмица преди състезанието ще добавим точните им координати.

--------------------------------------------------
III. ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ЕКИПИРОВКА
--------------------------------------------------
- Мобилен телефон
- Челник – за етапите в периода от 20:00-07:00 часа включително
- Съд за вода
- Survival Blanket (спасително фолио)
- Стартов номер. Всеки участник ще участва със свой стартов номер от предишно състезание.
- Енергиен бар или гел

Powered by Race-Tracking.com
Privacy policy